Vad vi gör

Högkvalitativ vård i lugn miljö

I alla våra behandlingar är vi noga med kvalitén. Noggrannhet i alla steg ger ett långsiktigt bra resultat. Modern utrustning samt bra material är viktigt för oss. Vi samarbetar med specialisttandvården och anlitar svenskt tandtekniskt laboratorium. All behandling utförs med mjuka händer. Vi utför allt inom allmäntandvård.

Implantat

Titanskruvar i käkbenet kan idag ersätta förlorade tänder. Först görs en utredning där vi ser om tillräckligt med käkben finns. Under en enkel operation med lokalbedövning opereras titanskruvar in. Inläkningen av skruven/skruvarna sker på ca 6 veckor. Därefter utföres krona alternativt bro på skruven/skruvarna.
Under uppbyggnaden av de nya tänderna är vi måna om att du får tänder som passar din personlighet så att både du och vi blir nöjda med resultatet.

Protetik

När fyllningar blir för stora eller stora delar av tanden går sönder, måste man ibland göra en krona. Saknas en eller flera tänder kan man som ersättning utföra en bro, där man tar stöd av befintliga tänder på sidan om.
För att skapa utrymme för materialet avverkas en viss del av tandsubstansen. En avgjutning tas och på denna tillverkar en tandtekniker de nya tänderna. Under tiden som dessa blir klara går du med ett snyggt provisorium.

Förebyggande vård

Vårt motto är: minsta möjliga obehag till lägsta möjliga kostnad. Därför arbetar vi mycket med förebyggande vård. Går du regelbundet på professionell tandrengöring minskar tandstensförekomsten och tandköttsinflammation. Även risken för tandlossning minskar. Vi informerar och instruerar dig så att din egenvård blir effektiv. Ett extra fluortillskott kan behövas till dig som drabbas av många hål.

Estetisk tandvård

Vi vidareutbildar oss kontinuerligt inom estetisk tandvård. Vi är medlemmar i AACD.

Blekning - tänder mörknar med åren. En blekgel i en individuellt utformad mjuk tandskena kan göra ditt leende ljusare.

Porslinsfasader - kan i vissa fall vara ett alternativ för att rätta till vissa defekter i tandens ställning, form eller utseende. Ibland kan en enkel estetiskt utformad fyllning vara lösningen.

INVISALIGN – TANDREGLERING

Detta är en teknik som flyttar tänderna lite i taget med ett flertal genomskinliga plastskenor. Efter utredning med modeller, foton och röntgen görs en behandlingsplanering digitalt. Du får själv se en dataanimering som visar hur bra resultatet kan bli.

SMILE DESIGN

Vi är utbildade på smile design vilket innebär att vi designar arbetena som ska göras i munnen efter dina förutsättningar. Vi tittar på hur läpplinjen går, tandplanet, var  tandköttskanten ligger, hur långa och breda tänderna bör vara för att vara fina i din mun . Allt för att Du ska få ett så bra arbete som möjligt som smälter in i din mun och ser naturligt ut.